Een op de vijf huishoudens in Nederland heeft geldproblemen, 62% van de bedrijven heeft werknemers met geldzorgen (Nibud). Geldzorgen kunnen veel stress veroorzaken en hebben hierdoor veel effect op het dagelijkse leven én op het werk.

Werkgevers en organisaties die mensen begeleiden naar en op werk hebben hierin een belangrijke rol door het tijdig herkennen van signalen, hierover het gesprek aan te gaan en mensen te verwijzen naar de juiste hulp.

Bekijk de video Medewerkers met geldzorgen ‘Wat kan jij doen’.  Hierin vertelt een medewerker van WSD  over zijn schuldverleden en leidinggevenden van WSD, Breedweer en WSP Parkstad over de signalen en hun aanpak.

Vanuit het Kenniscentrum bieden we een aantal hulpmiddelen om organisaties te ondersteunen bij het tijdig signaleren, bespreekbaar maken en doorverwijzen van een werknemer/cliënt naar de juiste hulp. Daarnaast vind je links naar relevante websites.

Hulpmiddelen

Tips

Onderzoek

Subsidie

Praktijkvoorbeelden

Verhalen van bedrijven waar de SBCM Roadshow over Geld en zo heeft plaatsgevonden

Bekijk ook de praktijkverhalen op de sites van

Links naar relevante websites

Toolbox Schulden

In Nederland zijn veel mensen met schulden. Ongeveer één op de vijf mensen heeft moeite om elke maand rond te komen.
Veel mensen schamen zich voor hun schulden en zoeken daarom geen hulp. De impact van schulden is echter enorm. Het heeft invloed op hun gezondheid, relatie én werk.

In deze toolbox vind je materialen om schulden bespreekbaar te maken in je organisatie