Een op de vijf huishoudens in Nederland hebben geldzorgen. Geldzorgen kunnen veel stress veroorzaken en heeft hierdoor veel impact op het dagelijks leven én het werk. In de video hieronder zie je drie verhalen van mensen die ooit kampten met grote geldzorgen.

Bekijk de verhalen op www.komuitjeschuld.nl

Andere verhalen:
‘Vroeger had ik schulden, nu heb ik een huis’
Elke dag ging Dicky met lood in zijn schoenen naar zijn werk. Bang om rapporten te moeten schrijven. Maar juist doordat een collega opmerkte dat er bij hem altijd woorden ontbraken, werd de dialoog geopend.

Taalvaardigheid helpt administratie op orde te krijgen
‘Nu ik leer lezen en schrijven, kan ik ook mijn administratie beter doen’, vertelt Mary een van de taalambassadeurs van Stichting Lezen & Schrijven.

Tips

  • Doe de leersnacks Aan de slag met geldzorgen en Geldzaken geregeld op de WERK-portal.nl. Gebruik van de WERK-portal.nl is gratis.
  • Online programma Tel je geld en de Budgetplanner op Oefenen.nl. Op Oefenen.nl kan je een gratis inlogaccount aanmaken.
  • Programma’s over geld op Steffie.nl. In de Steffie programma’s worden ingewikkelde (geld)zaken op een eenvoudige manier uitgelegd. Bijvoorbeeld over toeslagen, bankzaken, zorgverzekering en het aanvragen van bijstand en WW.
  • Heb je geldzorgen en wil je hulp? Bel, chat of mail met Geldfit. Of doe de test en kijk welke hulp in jouw woonplaatst beschikbaar is.

Links naar websites