Op deze pagina vind je tips van gratis hulp- en leeraanbod. Heb je zelf nog een goede tip, mail dit dan naar info.sbcm@caop.nl.

In onderstaande video vertelt een medewerker en een jobocach van Ergon waarom het belangrijk is om erover te praten als je geldzorgen ervaart.

Waar kan je terecht voor hulp

Geldfit, voor gratis advies bij geldzorgen

Je kan anoniem contact opnemen via het gratis nummer 0800-8115. Je kan ook mailen of gebruik maken van de chat op de website. Op de website kan je ook een anonieme test doen om te zien welke hulp in jouw woonplaats beschikbaar is. Ook kan je een test doen of je recht hebt op Energietoeslag en het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Informatiepunten Digitale Overheid

Hier kan je gratis terecht met vragen over toeslagen, belastingen, formulieren, DigiD en andere zaken. Vind hier een Informatiepunt bij jou in de buurt.

Vakbond

Ben je lid van een vakbond, dan kun je ook hulp vragen bij geldzaken. Bekijk hier de informatie op de website van de FNV en de website van de CNV.

Vrijwilligershulp bij de administratie

Er zijn vrijwilligers die jou gratis kunnen helpen bij het op orde brengen van je administratie.
Bijvoorbeeld vrijwilliger van Schuldhulpmaatje of Humanitas.  Kijk op Geldfit.nl of bel  het gratis nummer 0800-8115  voor een vrijwilliger bij jou in de buurt.

Gratis online (leer)programma’s

Test (anoniem) jouw financiele gezondheid

  • Aan de hand van 15 eenvoudige vragen, laat deze test van het Nibud je zien hoeveel risico je loopt op geldproblemen.

Links naar websites