Hoe herken je tijdig financiële problematiek

Geldzorgen tijdig signaleren bij medewerkers of cliënten. Dat is waar de e-learning Schuldenproblematiek bij helpt. Ook krijg je met de e-learning handvatten om je cliënt of medewerker naar een oplossing te bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen. Met deze e-learning leer je geldzorgen te herkennen en welke ondersteuning je medewerkers of cliënten kan bieden.

Duur: 1,5 uur

Voor: jobcoaches , HRM adviseurs, leidinggevenden

Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van de online training of ga direct naar de e-learning.

Over de totstandkoming

Het Lectoraat Schulden en Incasso en het Lectoraat Organiseren van Waardig Werk van de Hogeschool Utrecht ontwikkelden de inhoud. De e-learning is tot stand gekomen dankzij Instituut Gak en het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.

Andere e-learning programma’s voor professionals:

  • E-learning: Werken met de Begeleidingskaarten: voor de begeleiding van mensen met een psychische aandoening
  • E-learning: Observeren kun je leren: Met deze online module kun je jezelf vaardigheden aanleren die je helpen om je observatievermogen te verbeteren.
  • E-learning: Scan me: In deze korte module leer je hoe je als organisatie QR-codes kan inzetten voor leer- en ontwikkelactiviteiten van medewerkers. Aan de hand van een stappenplan krijg je uitleg over hoe je eenvoudig zelf QR-codes kan maken en koppelen aan (instructie)video’s.
  • Gebarentaal op de werkvloer: Met de e-learning Gebarentaal op de werkvloer maak je kennis met de Nederlandse gebarentaal en oefen je met de beginselen van gebaren voor op de werkvloer.