Plaats je binnenkort een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt bij een werkgever? Of komt er een medewerker in jouw organisatie werken? Dan is een goede voorbereiding van belang. Door het toepassen van de tips die in de handreiking ‘Aan het werk met nieuwe collega’s’ staan beschreven, is de kans groot dat het werkverband van de nieuwe collega duurzaam wordt.

Inhoud

De handreiking bestaat uit twee delen:

  • een korte checklist waarmee je kunt vaststellen of overal aan is gedacht;
  • een uitgebreider deel waarin je meer achtergrondinformatie kunt vinden over wat belangrijk is bij het realiseren van een duurzaam werkverband.

Download de handreiking ‘Aan het werk met nieuwe collega’s’

Download de checklist

Meer informatie (werkgevers)handreikingen

Om de samenwerking met je nieuwe collega duurzaam te laten verlopen, is het belangrijk dat hij of zij de ongeschreven regels op de werkvloer kent. Maar wat zijn de ongeschreven regels bij de werkgever? Leer het inzichtelijk te maken met de checklist ‘De spelregels op de werkvloer’.

Lees de praktische tips over het begeleiden op de werkvloer van een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in de handreiking  ‘Begeleiding op de werkvloer’.

Begeleid je een werknemer met een psychische aandoening? Met de E-learningmodule ‘Werken met de begeleidingskaarten‘ en de Begeleidingskaarten psychische aandoeningen’ weet je waar je rekening mee moet houden.