Geloof jij als werkgever in gelijke kansen voor iedereen? Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden op duurzaam werk, maar weet je niet hoe? De website lerenomtewerken.nl helpt je met tips hoe je deze mensen op de werkvloer kunt ondersteunen. Ook laat de website je zien op welke manier deze werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Als je onbekend bent met jongeren uit het praktijkonderwijs, kun je die leren kennen in een aantal gefilmde portretten van gemotiveerde jongeren.

Tips voor op de werkvloer

Mensen met een arbeidsbeperking vinden het soms lastig om samen te werken. Op lerenomtewerken.nl vind je tips hoe je ze daarin kunt stimuleren, bijvoorbeeld wat je als werkgever kunt doen om het teamgevoel sterker te maken. Daar wordt iedereen uiteindelijk beter van. Bekijk de video over samenwerken. Andere tips gaan onder meer over motivatie en verwachtingen.

Blijven leren

Blijven leren is belangrijk voor iedereen die al aan het werk is. Je bent nooit uitgeleerd. Op lerenomtewerken.nl wordt daarom aandacht besteed aan de gratis WERK-portal.nl. Hier vind je online programma’s die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen bij het vinden en behouden van werk.

Gemotiveerde jongeren

Op de website maak je kennis met jongeren die bijvoorbeeld van een praktijkschool komen. Zo ook de 17-jarige Wesley, die voor Dok4 werkt en daar wordt opgeleid voor een baan in de techniek. ‘Ik heb een kans nodig van iemand die in me gelooft’.

Ben je benieuwd naar wat lerenomtewerken.nl voor jou kan betekenen? Bekijk ook de video.

Lerenomtewerken.nl is een initiatief van SBCM en Instituut Gak in samenwerking met ‘Op naar de 100.000 banen!’, een project van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland.