Door de inzet van nieuwe technologie kunnen mensen met een beperking beter en efficiënter werken. Dat is goed voor hun eigen inzetbaarheid en ontwikkeling. Ook is het een kans voor bedrijven die op zoek zijn naar personeel. In de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) werken TNO, Cedris en SBCM samen om de kansen van technologie voor inclusie te onderzoeken.

Pilots

De Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) initieert en faciliteert in het hele land pilots om verschillende technologieën te testen en businesscases te ontwikkelen. De eerste twee pilots, bij Senzer en Amfors zijn uitgevoerd met een Operator Support System met toepassing van augmented reality. Deze technologie houdt in dat er realtime via een lens of bril extra informatie wordt toegevoegd aan de werkelijkheid. Vooral mensen met een licht verstandelijke of cognitieve beperking blijken met deze technologie complexere werksoorten uit te kunnen voeren.

‘Medewerkers zijn beter inzetbaar doordat zij met de technologische ondersteuning meer complex werk uit konden voeren.’ Paul Verbakel, directeur Werk & Participatie van Senzer

Meer informatie

Op de website van Kennisalliantie Inclusie en Technologie vind je alle laatste ontwikkelingen rond de pilots. Zo blijf je nog beter op de hoogte van de manier waarop technologie zowel de werkgever als medewerkers met een beperking kan helpen.