Hoe help je jongeren met een arbeidsbeperking die van school komen aan een betaalde baan? De kennis en infrastructuur van SW-bedrijven speelt hierbij een belangrijke rol. Sommige SW-bedrijven zijn al actief betrokken bij de begeleiding van school naar werk, terwijl anderen nog zoekende zijn. In de publicatie Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk van SBCM en Cedris lees je hoe je deze jongeren kunt begeleiden.

Doel en doelgroep

Cedris en SBCM willen met deze publicatie managers en beleidsmakers van SW-bedrijven, die aan het begin staan van samenwerking of waarbij het proces minder vlot verloopt, voeden met praktijkvoorbeelden en tips. Ook willen ze professionals, die met de doelgroep aan de slag gaan, inspireren.

Inhoud

De publicatie biedt een overzicht van de verschillende keuzes die SW-bedrijven hebben gemaakt in de begeleiding van jongeren vanuit het voortgezet speciaal onderwijs (vso), het praktijkonderwijs (pro) en het entreeonderwijs naar de arbeidsmarkt.

In de publicatie vind je informatie over:

  • de rol van de verschillende partijen bij het begeleiden van jongeren met een arbeidsbeperking. Denk hierbij aan de rol van verschillende afdelingen van gemeenten en scholen;
  • de rollen die SW-bedrijven kunnen hebben bij het begeleiden van deze jongeren naar de arbeidsmarkt;
  • samenwerking met gemeenten en scholen, samenwerking binnen een netwerk en de begeleiding van de jongeren;
  • de financieringsmogelijkheden van de samenwerking en projecten.

Meer informatie

Lees de publicatie Jongeren met een arbeidsbeperking aan het werk.