Nieuwe banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dát is het doel van jobcreators. Dit doen zij door bestaande werkzaamheden anders te verdelen en, vanuit het perspectief van de werkgever, een waarde creatie voor het bedrijf te realiseren. De resultaten van het onderzoek rapporteren zij in een ‘bedrijfsadvies functiecreatie’.

Het vakgebied van jobcreators is relatief nieuw en SBCM en Cedris willen dit verder professionaliseren. Daarvoor organiseert het kennisplatform Passend Werk regelmatig bijeenkomsten waarbij aspecten van het vak aan bod komen. Ook worden periodiek intervisie bijeenkomsten voor jobcreators gehouden.

Wil je jobcreator worden?

Dan kun je je inschrijven voor de training functiecreatie die periodiek gegeven wordt. Voor inhoud en data kun je terecht op het trainingsoverzicht.

Certificering jobcreators gestopt

Op basis van een evaluatie onder jobcreators eind 2019 is besloten certificering te stoppen met ingang van 1 januari 2020. De mensen die op 1 januari 2020 nog gecertificeerd jobcreator zijn, dus zich in 2019 hebben laten (her)certificeren, blijven nog 2 jaar in het register staan. Het register blijft ook nog 2 jaar zichtbaar op de website van het kenniscentrum Inclusief Werkt.