Hoe begeleid je medewerkers met een psychische aandoening en/of gedragsproblemen? Als hulpmiddel kun je daarvoor de begeleidingskaarten van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid gebruiken. In de gratis  e-learning Werken met begeleidingskaarten leer je welke begeleidingskaarten er zijn, hoe ze zijn opgebouwd en hoe je ze kunt inzetten als hulpmiddel bij begeleiding op de werkvloer.

Aan de hand van zeven korte documentaires illustreren we bovendien de verschillende gedragskenmerken in de praktijk en geven we voorbeelden van passende werkinstructies, werkinhoud en werkomgeving. De e-learning is bedoeld voor professionals die de begeleidingskaarten willen gebruiken om daarmee het succes van een plaatsing te vergroten. Het doorlopen van de e-learning duurt ongeveer 60 minuten.

Ga naar de e-learning Werken met begeleidingskaarten

Andere e-learnings voor professionals

  • Schuldenproblematiek: Met deze e-learning leer je geldzorgen te herkennen en welke ondersteuning je medewerkers of cliënten kunt bieden.
  • Observeren kun je leren: Met deze e-learning kun je jezelf vaardigheden aanleren die je helpen om je observatievermogen te verbeteren.
  • Scan me: Met deze e-learning leer je hoe je als organisatie QR-codes kunt inzetten voor leer- en ontwikkelactiviteiten van medewerkers. Aan de hand van een stappenplan krijg je uitleg over hoe je eenvoudig zelf QR-codes kunt maken en koppelen aan (instructie)video’s.
  • Gebarentaal op de werkvloer: Met de e-learning Gebarentaal op de werkvloer maak je kennis met de Nederlandse gebarentaal en oefen je met de beginselen van gebaren voor op de werkvloer.