Over ons

Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid is een samenwerking van SBCM, het Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid, en Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Inclusief werkt!

Met dit Kenniscentrum verbinden SBCM en Cedris kennis en praktijk gericht op passend, betaald en duurzaam werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inclusiefwerkt.nl biedt nieuws, onderzoeken, praktische tips, instrumenten, bijeenkomsten en trainingen aan die beleidmakers en professionals in hun dagelijkse werk kunnen gebruiken.

Over SBCM

SBCM is het Kenniscentrum en A&O-fonds voor de sociale werkgelegenheid. Het fonds wordt bestuurd door de landelijke vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de sector. Dit zijn VNG, Cedris, FNV en CNV.

SBCM voert naast de activiteiten voor het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid   reguliere A&O-activiteiten uit op de volgende thema’s:

  • Ontwikkeling
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Arbo
  • Medezeggenschap

Meer informatie over SBCM.

Over Cedris

Cedris is de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. Het doel van Cedris is om meer betaald werk te creëren voor mensen die (nog) niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen, bijvoorbeeld vanwege een beperking. Het liefst bij een reguliere werkgever, maar zo nodig bij een sociale onderneming of op een beschutte werkplek. De leden van Cedris zijn bijvoorbeeld sociale werkbedrijven, stichtingen, leer-werkbedrijven, sociale ondernemingen of gemeenten. Zij delen één ideaal: een inclusieve arbeidsmarkt. Meer informatie over Cedris.

Privacyverklaring

Toegankelijkheidsverklaring

Lees meer over ReadSpeaker

Heb je een vraag? Laat het ons weten, we helpen je graag verder