Werk aan je professionalisering en neem deel aan een online kenniskring
We sluiten het jaar 2021 op gepaste wijze af met de zeventiende kenniskring van het jaar. De kenniskring passend werk van donderdag 16 december staat in het teken van duurzame inzetbaarheid en inclusief werken. Het nieuwe jaar starten we gelijk goed. Op dinsdag 25 januari organiseren we een kenniskring jobcoaching over het onderzoek ‘Afwegingen bij re-integratie en jobcoaching’ en op 16 februari organiseren we de kenniskring werkgeversdienstverlening over ‘van werk naar werk met mobiliteitsteams’. Je kunt je voor alle drie de kenniskringen gratis inschrijven. De kenniskringen vinden digitaal plaats.
Kenniskring passend werk
Ben jij een professional die mensen begeleidt met het vinden en behouden van passend werk en/of bijdraagt aan een meer inclusieve arbeidsmarkt? En wil je leren wat duurzame inzetbaarheid precies is en wat het met inclusief werk te maken heeft? Tijdens de kenniskring passend werk op donderdag 16 december van 10.00 tot 11.30 uur gaan we digitaal met elkaar in gesprek over de vraagstukken: Wat is de invloed van duurzame inzetbaarheid op de werkplek en hoe kan Inclusief Herontwerp van Werk (IHW) daarbij een oplossing bieden? En hoe kan ik duurzame inzetbaarheid aanwenden om inclusief werk te creëren?
Meld je aan voor de kenniskring passend werk.
Kenniskring jobcoaching
Als jobcoach weet je als geen ander dat je elke dag weer een veelvoud aan beslissingen neemt die grote impact hebben op cliënten en werkgevers. Het onderzoek ‘Afwegingen bij re-integratie en jobcoaching’ van Panteia, Muzus en ZINZIZ, mogelijk gemaakt door financiering vanuit UWV, laat zien hoe jobcoaches en re-integratieprofessionals deze afwegingen maken. En het complexe web aan factoren die daarbij een rol spelen. Femke Bennenbroek of Marte Wachter van ZINZIZ neemt je in de online kenniskring jobcoaching van dinsdag 25 januari 2022 van 13.00-14.30 uur graag mee in de belangrijkste conclusies uit het onderzoek. Je krijgt concrete handvatten wat je ermee kunt in je dagelijkse praktijk als jobcoach.
Meld je aan voor de kenniskring jobcoaching.
Kenniskring werkgeversdienstverlening
Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen inmiddels bij regionale mobiliteitsteams terecht. De regionale mobiliteitsteams kunnen werkzoekenden gericht aan het werk helpen, via intensieve begeleiding, coaching, scholing en leren in de praktijk. Afgelopen jaar zijn de eerste teams gestart en steeds verder opgebouwd tot een landelijk dekkend netwerk.
Camiel Jansen, programmamanager bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, zal op woensdag 16 februari van 10.00 tot 11.30 uur een toelichting geven op de ontwikkelingen tot nu toe. Verder gaan we in op voorbeelden uit een aantal arbeidsmarktregio’s. De kwartiermakers van deze Regionale Mobiliteitsteams nemen je mee in de succesverhalen, maar vertellen je ook over de knelpunten waar ze tegenaan zijn gelopen. De gehele sessie zal deskundig begeleid worden door Sharon Smit, samenwerkingsspecialist.