Wil jij je als professional verder ontwikkelen in je werk in 2021? Op onze website vind je de gratis e-learningprogramma’s Schuldenproblematiek, Werken met begeleidingskaarten, Observeren kun je leren en Scan me.

Schuldenproblematiek

Met de e-learning Schuldenproblematiek leer je geldzorgen te herkennen en welke ondersteuning je medewerkers of cliënten kunt bieden. Ook krijg je met de e-learning handvatten om je cliënt of medewerker naar een oplossing te bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen.

Werken met begeleidingskaarten

Hoe begeleid je medewerkers met een psychische aandoening en/of gedragsproblemen? Als hulpmiddel kun je daarvoor de begeleidingskaarten van het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid gebruiken. In de e-learning Werken met begeleidingskaarten leer je welke begeleidingskaarten er zijn, hoe ze zijn opgebouwd en hoe je ze kunt inzetten als hulpmiddel bij begeleiding op de werkvloer.

Observeren kun je leren

Hoe kun je objectief observeren en welke competenties zijn daarvoor nodig? Dat leer in je in e-learning Observeren kun je leren. Aan de hand van vijf videoscenes leer je jouw observatievermogen te verbeteren. We laten voorbeelden zien van goede en minder goede observaties in de context van de volgende gedragskenmerken: verstandelijk zwak gedrag, concentratiezwak gedrag, vasthoudend gedrag, niet-sociaal gedrag en faalangstig gedrag. In de e-learning Observeren maak je gebruik van de begeleidingskaarten Psychische aandoeningen.

Scan me

Met de korte online module Scan me leer je hoe je als organisatie QR-codes kunt inzetten voor leer- en ontwikkelactiviteiten van medewerkers. Aan de hand van een stappenplan krijg je uitleg over hoe je eenvoudig zelf QR-codes kunt maken en koppelen aan (instructie)video’s.