De sociale werkvoorziening is in beweging; de rol van sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen is aan het veranderen. Deze verandering biedt kansen voor de toekomst. Welke scenario’s zie jij voor de toekomst van jouw bedrijf? In februari start het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid weer met het Leertraject Scenariodenken. Het traject is bedoeld voor directie- en managementleden, en voor beleidsprofessionals van publieke en private sociale bedrijven en sociale ondernemingen die (delen van de) SW en de Participatiewet uitvoeren.

Eerste ronde

De eerste ronde van het leertraject ging van start in september van dit jaar. Ben je benieuwd naar ervaringen tot nu toe van drie deelnemende organisaties: WVS, Promen en Tomingroep? Bekijk dan de video hieronder over het leertraject scenariodenken.

Tijdens het traject werkten sommige deelnemende organisaties via deskresearch een trendrapportage uit voor hun eigen situatie. Vervolgens presenteerden ze dat aan hun MT en stakeholders. Anderen startten met deskresearch en een interviewronde of organiseerden een workshop. Het traject bestaat niet alleen uit gezamenlijke online bijeenkomsten. Er vindt ook afstemming plaats binnen de eigen leergroepen en krijgen alle organisaties ondersteuning in het proces. Het is inspirerend om te zien hoe organisaties het leertraject op een innovatieve en creatieve manier oppakken en vormgeven.

Deelnemen

Wil je deelnemen? Vul dan deze vragenlijst in zodat we kunnen afstemmen aan welke strategische vraagstukken we met elkaar gaan werken. Ook willen wij graag van tevoren weten welke trends en ontwikkelingen je ziet in de context van jouw bedrijf en regio. Dat maakt het mogelijk om leergroepen samen te stellen rondom gedeelde vraagstukken.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 18 december 2020. Na aanmelding plannen wij per organisatie een online intakegesprek in van ongeveer 1,5 uur. Deze gesprekken vinden plaats in de week van 14 december 2020 en 4 januari 2021.

Vragen

Meer informatie vind je op deze pagina over het leertraject scenariodenken. Heb je vragen over het leertraject en aanmelden? Dan kun je terecht bij Susan van Hoegee via svanhoegee@cedris.nl.