We chatten, appen en mailen wat af met z’n allen. Online communicatie en social media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Dit brengt nieuwe risico’s en gevolgen met zich mee. Voor medewerkers, voor collega’s en voor de organisatie. Hoe herken je deze risico’s? Hoe beperk je de gevolgen? En hoe ga je hierover het gesprek aan met medewerkers? Dat leer je in de incompany training ‘De gevaren en gevolgen van het gebruik van social media’. Deze training biedt kennis, vaardigheden en tools om met deze vraagstukken aan de slag te gaan.

Inhoud van de training

De incompany bestaat uit twee bijeenkomsten, een werkboek en vijf korte video’s. Deze video’s tonen herkenbare situaties van online ongewenst gedrag en de bijbehorende gevaren en gevolgen. Deelnemers leren met behulp van deze video’s hoe zij op een constructieve manier het gesprek kunnen aangaan met hun team.

Iedere video bestaat uit twee fragmenten. Aan de hand van het eerste fragment leren deelnemers hoe je het gesprek over online ongewenst gedrag kunt stimuleren en begeleiden. Na de discussie volgt het tweede fragment waarin men de ‘afloop’ kan zien en tips meekrijgt. De filmpjes zijn ontwikkeld door bureau Vogelvrij in samenwerking met Patijenburg. De training wordt verzorgd door Priscilla van Lierop van bureau Vogelvrij.

Praktische informatie

De training leert je om met elkaar in gesprek te gaan over de gevaren en gevolgen van het gebruik van social media. Ook leert het medewerkers en begeleiders op een andere manier naar situaties te kijken. Er zijn in totaal vijf video’s die gaan over het gebruik van Facebook, Youtube, Instagram, Twitter en Whatsapp.

De training bestaat uit twee dagdelen:

  • Eerste bijeenkomst: Kennismaking met de video’s, achtergrondkennis en belang om vooraf na te denken over wat je met de video’s wilt bereiken.
  • Tweede bijeenkomst: met acteurs oefenen en van elkaar leren.

Ben je geïnteresseerd in de training? Meld je dan aan door te mailen naar info.sbcm@caop.nl.