Werkzaak Rivierenland ontwikkelde een training Cultuurproof, zodat statushouders die in een bedrijf gaan werken goede ondersteuning krijgen van medewerkers en leidinggevenden. Met een handboek en een workshop over die training kunnen bedrijven ermee aan de slag.

Statushouders

In diverse projecten bereidt Werkzaak Rivierenland statushouders voor op werk in de arbeidsmarktregio Rivierenland. Voor een duurzame arbeidsrelatie is de ondersteuning van werkgevers nodig. Maar veel werkgevers weten niet precies wat het betekent als een statushouder in hun bedrijf komt werken. Wat betekent dat bijvoorbeeld voor de collega’s en voor de leidinggevende van de statushouder? Wat is handig om te weten over cultuurverschillen? Welke ondersteuning is passend? Hoe bereid je medewerkers voor?

Handboek

Werkzaak Rivierenland vertaalde dit naar de training Cultuurproof. In het handboek van de training staat de informatie om zelf met de training aan de slag te gaan. Op het congres EXpertise INclusief op 13 juni 2019 kun je deelnemen aan de workshop over de training en krijg je praktische handvatten.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met een Innovatiesubsidie van SBCM.