Wil jij weten wat je kan doen om medewerkers en/of cliënten met geldzorgen te ondersteunen zonder dat je daarbij in de schoenen van de schuldhulpverlener komt te staan? Kom dan naar de themabijeenkomst Schulden op de werkvloer en tijdens re-integratie op donderdag 6 oktober van 09:30 tot 12:00 uur in Utrecht.

Welke signalen kun je herkennen, hoe ga je het gesprek met medewerkers of cliënten aan en hoe verwijs je hen door? Dit zijn onderwerpen die centraal staan tijdens de themabijeenkomst en aan bod komen in onze gratis e-learning Schuldenproblematiek. De inhoud van deze e-learning is ontwikkeld door het lectoraat Schulden en Incasso en het lectoraat Waardig werk van de Hoge School Utrecht en vormt de basis voor deze bijeenkomst.

Programma

In deze bijeenkomst neemt Rosanne Oomkens, senior onderzoeker bij het Lectoraat Schulden & Incasso van de Hogeschool Utrecht, je mee in de onderwerpen rondom schuldenproblematiek. Ergon is één van de bedrijven die heeft meegewerkt aan de e-learning Schuldenproblematiek. Tijdens de bijeenkomst vertellen zij hoe ze de ondersteuning van medewerkers met geldzorgen geregeld hebben door een financieel loket in te richten en een geldkrant uit te brengen in samenwerking met het Nibud. Uiteraard is er de gelegenheid om dieper op de materie in te gaan en met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie

Wanneer: Donderdag 6 oktober 2022
Tijd: 09:30 – 12:00 uur, met aansluitend een netwerklunch. Inloop vanaf 09:00 uur.
Waar: Utrecht, locatie volgt.
Voor wie: Jobcoaches, P&O-adviseurs, (direct)leidinggevenden en opleidingsfunctionarissen.
Let op: Aanmelden is verplicht! Meld je dus tijdig aan via dit aanmeldformulier.