Om mensen te begeleiden naar duurzaam werk wordt door sociaal werkbedrijven steeds vaker praktijkleren in samenwerking met het mbo ingezet. Op die manier krijgen mensen de mogelijkheid tijdens het werk en eventueel gecombineerd met lessen een praktijkverklaring in het mbo, een mbo-certificaat of mbo-diploma te halen.

In drie opeenvolgende bijeenkomsten met een verschillende focus gaan we de mogelijkheden van praktijkleren bij het sw-bedrijf verkennen. Hierbij komen onderwerpen aan de orde als de ontwikkeling van leerlijnen, mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers.

Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseert deze bijeenkomsten op locatie bij sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die al ervaring hebben met praktijkleren. Zo leer je van hun ervaringen en gaan we aan de hand van concrete voorbeelden in op kansen en mogelijkheden voor (door)ontwikkeling van praktijkleren bij werkbedrijven.

De bijeenkomsten zijn voor medewerkers van sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die praktijkleren biedt. Het kan gaan om organisaties die al praktijkleren toepassen of er over denken dit te gaan toepassen of uit te breiden.

Je bent van harte welkom bij alle drie de bijeenkomsten. In iedere bijeenkomst is veel ruimte voor vragen en behoeften van de deelnemers. In de aanloop naar  de bijeenkomsten zullen wij dit inventariseren bij de deelnemers.

Het overzicht van alle data:

  • Woensdag 16 september 2020, 9:30-13:30, bij Stroomopwaarts (Zuid-Holland).
  • Donderdag 29 oktober 2020, 9:30-13:30 bij Concern voor Werk (Flevoland).
  • Donderdag 26 november 2020, Paswerk (Noord-Holland)

Meld je nu aan