Hoe signaleer je tijdig geldzorgen bij een medewerker/cliënt en hoe kun je hem of haar naar een oplossing bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen? Welke voorzieningen kun je inzetten om een persoon te ondersteunen bij het aan het werken komen of blijven? Deze vragen worden behandeld tijdens de bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching op 19 november. Schrijf je nu in!

De bijeenkomst start met een toelichting vanuit Cedris op het breed offensief, dat het kabinet is gestart om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Daarna volgt een korte presentatie over de nieuwe productpagina Schulden op het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid. Ook horen we graag van jobcoaches waar zij nog behoefte aan hebben op dit thema ter ondersteuning in hun werk. Vervolgens vinden er twee workshops plaats.

Signaleren en doorverwijzen van medewerkers met schulden

De eerste workshop gaat over het signaleren en doorverwijzen van cliënten met schulden. Geldzorgen kunnen veel stress veroorzaken en hebben hierdoor effect op het dagelijkse leven en het werk. Het vroegtijdig signaleren en hulp bieden is belangrijk om grotere problemen te voorkomen. Jobcoaches kunnen een belangrijke rol vervullen door het tijdig herkennen van signalen en hierover in gesprek te gaan.

Ook kunnen zij de medewerker of cliënt doorverwijzen naar de juiste hulp. In deze workshop krijg je handvatten hoe je een medewerker of cliënt richting een oplossing kunt bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen. De  workshop wordt gegeven door Vivian den Hartogh, senior onderzoeker en projectleider Lectoraat Schulden en Incasso, en Josje Dikkers, lector van Organiseren van Verandering in het Publieke Domein, van de Hogeschool Utrecht.

Voorzieningen ondersteuning medewerkers

De tweede workshop wordt verzorgd door Ronald van Zijp, landelijk manager voorzieningen en re-integratie van het UWV. Samen met een aantal experts, waaronder een arbeidsdeskundige,  geeft hij inzicht in de voorzieningen die er zijn om een persoon te ondersteunen bij het aan het werk komen of blijven. Daarnaast worden voorbeelden gegeven van waar partijen elkaar kunnen versterken en er wordt ingezet op het creëren van begrip tussen aanvraag en afhandeling, ten gunste van de medewerker.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching vindt plaats op dinsdag 19 november 2019 in Utrecht. De dag start om 12.30 uur met een inloop en lunch. Om 13.00 uur begint het programma. Om 16.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching? Vul dan het aanmeldformulier in.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wanneer je jezelf in de twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst afmeldt, brengen wij 50 euro in rekening. Het is wel mogelijk dat iemand je vervangt.

Over de kenniskring jobcoaching

Cedris en SBCM startten de kenniskring jobcoaching in 2017. De bijeenkomsten zijn bedoeld  voor jobcoaches van publieke en private organisaties, zoals SW-bedrijven en jobcoachorganisaties.

Lees hier de verslagen van de laatste bijeenkomsten:

Meer informatie

Heb je vragen over de kenniskring jobcoaching of over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Paula Mensink, projectleider SBCM.
T: 06 22 65 86 09
E: p.mensink@caop.nl

of

Susan van Hoegee, projectleider Cedris
T: 06 13 24 54 38
E: svanhoegee@cedris.nl