Nieuws

Schrijf je nu in voor de kenniskring jobcoaching op 26 september

Schrijf je nu in voor de kenniskring jobcoaching op 26 september

Hoe kun je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met e-learning-programma’s verder ontwikkelen? Hoe neem je beslissingen over toeleiden naar werk van jongeren en mensen met een psychische of licht verstandelijke beperking? Dat komt aan bod in de kenniskring jobcoaching op 26 september.

WERK-portal

De middag start met een korte introductie van de WERK-portal.nl. Op deze website zijn gratis e-learnings te vinden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De e-learnings gaan bijvoorbeeld over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal, omgaan met de computer en social media.

Beslissingen nemen

Er zijn twee workshops:

  • Hoe neem je beslissingen? In deze workshop vertelt Marjet van Houten van Movisie over de belangrijkste uitkomsten van 2 onderzoeken. Het ene onderzoek gaat over de toeleiding van jongeren naar werk en het andere over hoe mensen met psychische problemen of een verstandelijke beperking werk vinden en houden. Ook geeft ze inzicht in een overzichtelijk model voor besluitvorming dat, net als de tips uit de onderzoeken, bruikbaar is in je eigen werkpraktijk.
  • Workshop Femke Bennebroek:  Begeleiden van mensen die in je allergie zitten. Je bent als professional dagelijks bezig met het begeleiden van mensen. Dat doe je met veel plezier en met oog voor de ander. Maar wat nu als die medewerker in je allergie zit? Of als de werkgever waar hij aan het werk is, op een hele andere golflengte zit? In deze interactieve workshop ga je onder begeleiding van Femke Bennenbroek van Zinziz op een praktische en zeer effectieve manier aan de slag met een techniek waarmee je als professional meer impact kan bereiken en met veel energie de medewerker en de werkgever kan begeleiden.

Waar en wanneer?

De kenniskring jobcoaching is op donderdag 26 september 2019 in Utrecht. De middag start om 12.30 uur met de inloop en een lunch. Om 13.00 uur start het programma en de bijeenkomst is om 16.30 uur afgelopen.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in om je in te schrijven.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Wanneer je jezelf in de twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst afmeldt, kun je je laten vervangen. Anders brengen we € 50 in rekening.

Over de kenniskring jobcoaching

Cedris en SBCM startten de kenniskring jobcoaching in 2017. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor jobcoaches van publieke en private organisaties, zoals SW-bedrijven en jobcoachorganisaties.

Op onze website lees je meer over de kenniskring jobcoaching en vind je verslagen van eerdere bijeenkomsten.

Meer informatie

Heb je vragen over de kenniskring jobcoaching of over de bijeenkomst? Neem dan contact op met:

Paula Mensink, projectleider SBCM.
T: 06 22 65 86 09
E: p.mensink@caop.nl

Of

Susan van Hoegee, projectleider Cedris
T: 06 13 24 54 38
E: svanhoegee@cedris.nl