Wil je handvatten om medewerkers met schulden (en hun werkgevers) verder te helpen? En wil je meer weten over de integrale aanpak en de rol van de arbeidscoach en wat deze kan bijdragen aan duurzame plaatsingen? Schrijf je dan nu in voor de kenniskring jobcoaching op 4 juni.

Programma

Bibian Hengelveld (MEE Amstel en Zaan) geeft een korte introductie over het onderzoek en de cursus ‘Grip op je knip’, speciaal ontwikkeld voor mensen die moeilijk leren. Daarna volgen er twee workshops:

  • Rol van de arbeidscoach
    Petra de Jong, programmamanager Arbeid van MEE en Arthur Moen, Integrale Arbeidscoach van MEE Plus, vertellen meer over het werk en de rol van de arbeidscoach. Een arbeidscoach ondersteunt iemand met een beperking op weg naar duurzaam werk. MEE heeft een integrale aanpak waarbij de arbeidscoach zich niet alleen op het werk richt, maar ook op andere levensgebieden van de werknemer, zoals de financiën, de woonsituatie, relaties en vrije tijd. Tijdens de workshop maakt Petra duidelijk hoe je de expertise van een arbeidscoach kunt inzetten en geeft ze tips om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig mee te kunnen laten doen.
  • Schulden: hoe komt iemand eraan en hoe kun je helpen?

    Clairette van der Lans, projectleider Financieel gezonde werknemers vanuit Wijzer in geldzaken (ministerie van Financiën) vertelt hoe levensgebeurtenissen kunnen leiden tot schulden. Verder geeft ze tips waarmee je niet alleen de werknemer met schulden verder helpt, maar ook de werkgever.

Waar en wanneer?

De kenniskring jobcoaching wordt gehouden op dinsdag 4 juni 2019.
Locatie: Hofclub Werken & Vergaderen, Niels Bohrweg 121 in Utrecht. Dit is een pand van UW op het industrieterrein Lage Weide. UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen van passend werk, is partner voor gemeenten en werkgevers bij het realiseren van arbeidsparticipatie en ondersteunt de uitvoering van de Participatiewet.
De middag start om 12.30 uur met de inloop en een lunch. Om 13.00 uur start het programma en de bijeenkomst is om 16.30 uur afgelopen.

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in om je in te schrijven.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Wanneer je jezelf in de twee weken voorafgaand aan de bijeenkomst afmeldt, brengen wij 50 euro in rekening. Het is wel mogelijk dat iemand je vervangt.

Over de kenniskring jobcoaching

Cedris en SBCM startten de kenniskring jobcoaching in 2017. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor jobcoaches van publieke en private organisaties, zoals SW-bedrijven en jobcoachorganisaties.

Lees hier de verslagen van de laatste bijeenkomsten:

Meer informatie

Heb je vragen over de kenniskring jobcoaching of over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Miranda Grootscholte, projectleider SBCM.
T: 06 23 20 29 94
E: m.grootscholte@caop.nl

of

Susan van Hoegee, projectleider Cedris
T: 06 13 24 54 38
E: svanhoegee@cedris.nl