Samen met beroepsvereniging SAM organiseren we op 28 september en 7 oktober twee digitale kennissessies rondom het thema psychische kwetsbaarheid en werk. Deze sessies organiseren we speciaal voor professionals in het publieke sociaal domein en jobcoaches die bezig zijn met werk en participatie van burgers.

‘Arbeid als medicijn’: Wat kunnen we leren van de samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen?

In de eerste sessie op 28 september gaan we in op de subsidieregeling Individuele Plaatsing en Steun (IPS) en vertellen we over de impulsprojecten die zijn ontstaan vanuit de regionale samenwerking (van 31 arbeidsmarktregio’s in Nederland) tussen de GGZ en Werk & Inkomen. Anner Bindels en Anne Wermers van ZINZIZ en Jildau His van ’t Zand van gemeente Ooststellingwerf presenteren vanuit wetenschap en praktijk de bouwstenen van deze samenwerkingen. Ze zoomen in op een casus die via IPS een goede afstemming tussen betrokken partijen en nazorg aan het werk is gegaan. Wil je met elkaar verkennen wat jij als professional hiermee kunt om ook (nog) meer het verschil te maken voor deze groep mensen? Schrijf je dan in voor de kennissessie! Je kunt je via dezelfde link ook direct aanmelden voor de tweede sessie op 7 oktober.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers met psychische klachten: preventie van arbeidsuitval en het bevorderen van werkgeluk en vitaliteit

In de tweede sessie op 7 oktober bieden we meer verdieping door een voorbeeldregio van de regionale samenwerking uit te lichten. Ook presenteren onderzoekers Kim Janssens en Iris van Beukering van Tilburg University de inzichten die ze uit hun onderzoeken hebben opgedaan. Voor professionals is het heel relevant om meer te weten te komen over wat werknemers van waarde vinden in hun welzijn. Ga in gesprek met de onderzoekers en collega-professionals over welke keuzemogelijkheden er zijn om dit te realiseren, en over hoe persoonlijke en omgevingsfactoren de realisatie van deze mogelijkheden belemmeren of juist mogelijk maken. Schrijf je in voor de sessie! Ook hier geldt dat je je direct kunt aanmelden voor de eerste sessie op 28 september.