Op 11 oktober 2022 vond de feestelijke prijsuitreiking van de SBCM Topperverkiezing 2022 plaats. De Topperverkiezing is onderdeel van het Sterk aan het Werk festival dat SBCM organiseerde van 10 t/m 14 oktober 2022. Op het live festival in het Spoorwegmuseum werden de negen finalisten in de schijnwerpers gezet.

Bekijk hier de presentatie van de negen finalisten. Zij ontvingen allen een mooi bos bloemen en een leuke prijs. De drie regionale prijswinnaars ontvingen daarnaast nog een dikke-duimtrofee. De drie prijswinnaars zijn:

  • Regio Noord: Ruud Ippel van Larcom
  • Regio Midden: Kenneth Jalimsingh van FermWerk
  • Regio Zuid: Theresia van den Hurk van IBN

In de komende edities van de SBCM nieuwsbrief komen de prijswinnaars verder in de spotlights te staan.

Doel van deze verkiezing

Met het Sterk aan het Werk festival en de Topperverkiezing wil SBCM een extra impuls geven aan Leven Lang Ontwikkelen in de sector. Veel medewerkers in de SW zien er namelijk tegenop om nieuwe dingen te leren. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger negatieve schoolervaringen hebben gehad of het gevoel hebben het toch niet te kunnen. Met het festival wil SBCM medewerkers laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn, op verschillende manieren kan en dat het veel kan opleveren. Daarnaast kunnen Toppers die met doorzettingsvermogen drempels overwonnen hebben om nieuwe dingen te leren anderen inspireren ook stapjes te maken in hun ontwikkeling.

Jurylid Maurice de Greef (UNESCO Leerstoelhouder Volwasseneducatie aan de vrije universiteit Brussel) verwoordde in zijn  voor alle aanwezigen op de festivaldag mooi wat Toppers zijn. De andere twee juryleden waren Marco Schipper (bestuurder van de FNV en bestuurslid van SBCM) en Arend Pieterse (directeur Cedris en bestuurslid van SBCM).