Praktijkleren biedt mensen die moeite hebben met leren in een schoolse omgeving de mogelijkheid via de werkvloer een vak te leren. Samenwerking tussen mbo en SW brengt de expertise van vakopleidingen van het mbo samen met de expertise van SW-bedrijven om passend werk en begeleiding te bieden. In drie opeenvolgende bijeenkomsten wil het Kenniscentrum SW-bedrijven die (nog) niet werken met praktijkleren inspireren en handvatten bieden. De eerste bijeenkomst is digitaal en vindt plaats op 16 september.

Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde als de ontwikkeling van leerlijnen, mogelijkheden voor verschillende doelgroepen en afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers. Interesse? Doe dan mee aan het Lerend Netwerk Praktijkleren in de SW.

Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid organiseert deze bijeenkomsten op locatie bij sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die al ervaring hebben met praktijkleren. Zo leer je van hun ervaringen en gaan we aan de hand van concrete voorbeelden in op kansen en mogelijkheden voor (door)ontwikkeling van praktijkleren bij werkbedrijven.

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn voor medewerkers van sociaal werkbedrijven en sociale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die praktijkleren biedt. Het kan gaan om organisaties die al praktijkleren toepassen of erover denken dit te gaan toepassen of uit te breiden.
In verband met corona zijn alle bijeenkomsten digitaal.
In iedere bijeenkomst is veel ruimte voor vragen en behoeften van de deelnemers. In de aanloop naar de bijeenkomsten zullen wij dit inventariseren bij de deelnemers.

Wanneer?

  • Woensdag 16 september 2020, 10:00-12:30: digitale, inleider Stroomopwaarts.
  • Donderdag 29 oktober 2020, 10.00 – 12.30 digitaal, inleider Concern voor Werk.
  • Donderdag 26 november 2020, 10.00 – 12.30 digitaal, inleider Paswerk.

Meedoen?

Wil jij meedoen? Meld je dan aan voor het Lerend Netwerk Praktijkleren in de SW.