Praktijkleren met een praktijkverklaring is nog niet voor iedereen een bekend begrip, laat staan een instrument dat veelvuldig wordt ingezet. En dat terwijl praktijkleren met een praktijkverklaring de medewerker zelfvertrouwen kan geven, een opstap kan zijn naar betaald werk en ingezet kan worden bij een betaalde baan, stage of werkervaringsplek. De kenniskring jobcoaching van begin november stond in het teken van praktijkleren.

De helft van de 50 deelnemers aan de kenniskring is goed bekend met praktijkleren met de praktijkverklaring en 20 procent heeft het weleens ingezet. Hieruit blijkt dat de aanmelding van deelnemers onvoldoende op gang komt. Een bevestiging van het beeld uit de evaluatie van de pilots praktijkleren met een praktijkverklaring in het mbo die de afgelopen twee jaar draaiden. Wel beveelt 90 procent van de deelnemers praktijkleren aan als mogelijkheid.

Kansen en uitdagingen

Duidelijk is dat de samenwerking tussen de partijen nog niet optimaal is, maar dat hoeft geen reden te zijn om er niet mee te starten. De werkgever en jobcoach uit Midden-Limburg geven tijdens de kenniskring aan al doende een goede samenwerking te hebben ontwikkeld. Er zijn inmiddels ook diverse geslaagde voorbeelden, onder meer uit de pilots in bijna alle arbeidsmarktregio’s. Kersten Hulpmiddelen is een mooi voorbeeld van hoe het wel kan. Kijk in onderstaande video wat voor Kersten Hulpmiddelen de waarde is voor de kandidaat en de werkgever.

Meer informatie

Op de website van het Kenniscentrum staat meer informatie over praktijkleren, waaronder praktijkleren met een praktijkverklaring.

Ook in 2022 zal het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid regelmatig aandacht besteden aan praktijkleren met de praktijkverklaring.