Geloof jij als werkgever in gelijke kansen voor iedereen? Wil jij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden op duurzaam werk, maar weet je niet hoe? Op donderdag 31 oktober 2019 heeft Marcel Hielkema, directeur van arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor, de website lerenomtewerken.nl gelanceerd tijdens de bijeenkomst van De Normaalste Zaak on Tour in Arnhem. Op deze website krijg je tips voor op de werkvloer, maak je kennis met gemotiveerde jongeren en leer je hoe werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen.

Arnhem – VNO NCW. Foto Rob Voss – www.robvoss.nl

Tips voor op de werkvloer

Op lerenomtewerken.nl vind je tips over bijvoorbeeld motivatie, verwachtingen en samenwerking. Voor mensen met een arbeidsbeperking kan het bijvoorbeeld lastig zijn om samen te werken. Gelukkig is er een aantal dingen die je als werkgever kunt doen om het teamgevoel sterker te maken. Daar wordt iedereen uiteindelijk beter van. Bekijk de video over samenwerken.

Maak kennis met gemotiveerde jongeren

Op de website maak je daarnaast kennis met jongeren die bijvoorbeeld van een praktijkschool komen. Zo ook de 17-jarige Wesley, die werkzaam is voor Dok4. Hier wordt Wesley opgeleid voor een baan in de techniek. Wesley is een echte aanpakker, die zich graag verder wil ontwikkelen. Hij kan niet wachten om later beveiliger te worden. ‘Ik heb een kans nodig van iemand die in me gelooft’.

Blijven leren

Ook als iemand al aan het werk is, is het belangrijk dat diegene zich blijft ontwikkelen. Iemand is nooit uitgeleerd. Op lerenomtewerken.nl wordt daarom aandacht besteed aan de gratis WERK-portal. Hier vind je gratis online programma’s die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen bij het zoeken naar werk of om aan het werk te blijven.

Op naar de 100.000 banen!

Lerenomtewerken.nl is een initiatief van SBCM en Instituut Gak in samenwerking met ‘Op naar de 100.000 banen!’, een project van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland.

Ben je benieuwd naar wat lerenomtewerken.nl voor jou kan betekenen? Bekijk ook de video.