Vanaf dit jaar is het voor alle licentiehouders van Oefenen.nl mogelijk om de online werkprogramma’s van de WERK-portal.nl toe te voegen aan hun licentie. Hiervoor betaalt een organisatie eenmalige aansluitkosten van €15. Voor 2019 was dit al mogelijk voor een beperkt aantal organisaties.

Online programma’s van het Kenniscentrum

De online werkprogramma’s van SBCM en Cedris zijn sinds 1 januari 2019 voor iedereen gratis beschikbaar op de website WERK-portal.nl. De programma’s gaan over werk zoeken en solliciteren, veilig en prettig werken, taal en werk, omgaan met de computer en social media. De programma’s zijn bedoeld voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen (blijven) functioneren in de maatschappij en op het werk.

Online programma’s van Oefenen.nl

Ook de programma’s van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl zijn bedoeld voor mensen die een extra zetje kunnen gebruiken. Op Oefenen.nl staan verschillende taalprogramma’s. Er zijn programma’s voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben en beter willen leren lezen en schrijven en programma’s voor anderstaligen die Nederlands als nieuwe taal willen leren. Voor mensen die nog niet zo vaardig zijn met de computer en tablet, zijn er de Klik & Tik-programma’s. Ook zijn er programma’s om te oefenen met rekenen, om beter met geld om te gaan en om meer te weten te komen over gezondheid en samenleving.

Iedereen die thuis oefent, maakt op Oefenen.nl een gratis account aan. Organisaties die de programma’s begeleid willen inzetten, kunnen een betaalde licentie afnemen. Daarmee hebben begeleiders toegang tot een volgsysteem waarin ze bijvoorbeeld deelnemers kunnen monitoren en leerroutes op maat kunnen klaarzetten. Bekijk de webinars van Oefenen.nl. Er is ook een webinar over het volgsysteem.

Eén licentie voor alle programma’s

Licentiehouders op Oefenen.nl kunnen nu door een eenmalige bijdrage van € 15 de programma’s op de WERK-portal.nl aan de licentie laten toevoegen. Zo heeft een organisatie via één platform toegang tot zowel de programma’s en het volgsysteem van Oefenen.nl als de programma’s op de WERK-portal.nl. Kijk voor meer informatie en de tarieven voor een licentie op Oefenen.nl.

Ervaringen van organisaties

In 2019 konden al enkele organisaties via hun licentie op Oefenen.nl gebruik maken van de online programma’s van het Kenniscentrum. Deze organisaties geven aan het prettig te vinden dat ze via één platform de programma’s kunnen inzetten en daarbij ook voor alle programma’s gebruik kunnen maken van het volgsysteem van Oefenen.nl. Lees de interviews met Vluchtelingenwerk Velsen en Leerwerkbedrijf WVS in Roosendaal.

Workshop op congres Tel mee met Taal

Op het congres Tel mee met Taal op 13 februari 2020 verzorgen SBCM, Oefenen.nl en Leerwerkbedrijf WVS  een workshop. In deze workshop maken de deelnemers kennis met het aanbod op de WERK-portal.nl en Oefenen.nl en vertelt Leerwerkbedrijf WVS hoe het de programma’s inzet.