Over twee weken, op donderdag 9 juni, is het congres ‘De Kracht van Samen’ van Cedris en SBCM. Er is een inspirerend en gevarieerd programma samengesteld met sprekers Sharon Smit (samenwerkingsspecialist) en Matthijs van Dijk (oprichter van Reframing Studios). Ook zijn er workshops over onder andere praktijkleren, succesingrediënten voor publiek-private samenwerking en de inzet van inclusieve technologie.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Deze uitspraak is de inspiratie voor het congres. We gaan op zoek naar waar die kracht van samenwerking precies zit. Wat betekent samenwerken voor de inclusieve arbeidsmarkt? Hoe geef je een goede samenwerking vorm? En welke inspirerende voorbeelden van samenwerkingen zijn er eigenlijk?

Succesvolle samenwerking

Matthijs van Dijk, oprichter van design- en innovatiebureau Reframing Studio, vertelt over het belang van gedeelde waarden in samenwerking en hoe je door anders naar vraagstukken te kijken tot nieuwe inzichten en misschien ook nieuwe partners komt. Sharon Smit, oprichter van adviesbureau ‘De Succesvolle Samenwerking’, geeft inzicht in de ingrediënten van een goede samenwerking. In een interview lichtte ze toe waarom samenwerken zo belangrijk is: “We leven in een tijd waarin we grote maatschappelijke uitdagingen hebben en ik ben ervan overtuigd dat we die niet alleen kunnen oplossen. We hebben elkaar daarin heel hard nodig.”

Inspirerende workshops

In de workshops leren deelnemers over heel diverse vormen van samenwerking. Zo vertelt Mariënne van Dongen over de succesingrediënten van publiek-private samenwerking. Clusius College licht deelnemers in over het organiseren van praktijkleren. Kennisalliantie Inclusieve Technologie vertelt over het organiseren van Technohubs om inclusieve technologie in te zetten voor mensen voor wie een normale baan niet zo heel gewoon is. En natuurlijk nog veel meer!

Aanmelden

De inschrijving is nog geopend. In twee rondes kun je een thema kiezen. Ga je voor een interactieve workshop, samenwerkings-speeddaten met andere deelnemers of kies je ervoor om verdieping te zoeken in een van de mini-colleges? Meld je aan en we zien je over twee weken op 9 juni!