Sinds kort is alle informatie over Schulden en Werk gebundeld op een themapagina op www.inclusiefwerkt.nl. Professionals vinden hier alle relevante informatie over dit thema. Ook voor werknemers en werkzoekenden is een pagina ingericht.

Communicatietoolkit schuldenen

In onderstaande video vertelt een medewerker van WSD vertelt over zijn schuldverleden. Leidinggevenden van WSD, Breedweer en WSP Parkstad vertellen daarnaast over de signalen en hun aanpak.

Deze video is onderdeel van een communicatietoolkit met praktische materialen die organisaties kunnen inzetten om het thema Schulden (extra) onder de aandacht te brengen. De komende periode wordt deze toolkit verder aangevuld. Denk daarbij aan posters, flyers, een signaalkaart, banner en voorbeeldteksten voor intranet.

Schuldenproblematiek, wat kun je doen

Op de themapagina is een online training over schuldenproblematiek. Een aantal werkwijzers geven inspiratie en achtergrondinformatie over de manier waarop je kunt omgaan met cliënten/medewerkers met schulden en hoe je hen op weg kunt helpen.

Daarnaast vind je op de pagina relevante onderzoeken, zoals het onderzoek ‘LVB, Schulden en Werk’ en links naar relevante websites, bijvoorbeeld de website www.financieelfittewerknemers.nl van Wijzer in Geldzaken.

Werknemers en werkzoekenden

Ook voor werknemers en werkzoekenden is er een aparte themapagina ingericht. Daar vind je ervaringsverhalen van mensen die ooit in de schulden zaten. Zij vertellen hoe ze daar uit zijn gekomen. Ook wordt er verwezen naar relevante website en gratis online tools, zoals het programma Tel je Geld op Oefenen.nl.

Meer informatie

Heb je zelf een praktische tool, tip of good practice? Laat het ons dan weten door te mailen naar Paula Mensink.