Geldzorgen tijdig signaleren bij medewerkers of cliënten. Dat is waar de nieuwe e-learning ‘Schuldenproblematiek’ HRM-professionals en jobcoaches bij helpt. Ook krijg je in de e-learning handvatten om je cliënt of medewerker naar een oplossing te bewegen, zonder in de schoenen van de schuldhulpverlener te stappen.

Geldzorgen kunnen een duurzame arbeidsplaatsing in de weg staan. Geldzorgen veroorzaken namelijk veel stress. Deze stress beïnvloedt alle andere levensgebieden, waaronder werk. Met deze nieuwe e-learning leer je geldzorgen te herkennen en ontdek je welke ondersteuning je medewerkers of cliënten kan bieden.

Hoe werkt het?

De e-learning is gratis en zonder inlogaccount te volgen. Ben je benieuwd hoe de e-learning werkt en wat daarin aan bod komt? Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen of ga direct naar de e-learning Schuldenproblematiek.

Het Lectoraat Schulden en Incasso en het Lectoraat Organiseren van Waardig Werk van de Hogeschool Utrecht ontwikkelden de inhoud. De e-learning is tot stand gekomen dankzij Instituut Gak en het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid.

Lancering e-learning Schuldenproblematiek

De e-learning werd op 26 november gepresenteerd tijdens de online kenniskring jobcoaching over schuldenproblematiek. In deze online sessie van een uur gingen Nadja Jungmann en Josje Dikkers van de Hogeschool Utrecht in op wat geldzorgen doen met mensen. En op waarom het belangrijk is om hier als jobcoach of HRM-adviseur aandacht voor te hebben. Dat het onderwerp zeer actueel is, bleek wel uit de meer dan 100 deelnemers aan de online presentatie.

Heb je de online kenniskring jobcoaching over schuldenproblematiek op 26 november gemist? Op donderdag 28 januari van 12.00 tot 13.00 uur volgt een extra online sessie. Daarvoor kun je je nu aanmelden via het aanmeldformulier.