Op de WERK-portal.nl is een nieuwe e-learning toegevoegd: Taal en Rekenen. Die is net als alle programma’s op de WERK-portal.nl gratis te gebruiken. Deelnemers kunnen in het programma oefenen met lezen, schrijven, rekenen en spelling op twee niveaus.

Moedertaal

Het programma ‘Taal en Rekenen’ is bedoeld voor mensen met Nederlands als moedertaal. Voor mensen met een andere moedertaal is het programma ‘Taal en Werk’ meer geschikt. Beide programma’s zijn aantrekkelijk visueel vormgegeven en spelen zich af in een setting die gerelateerd is aan werk.

Niveau

Het nieuwe programma Taal en Rekenen bestaat uit vijf modules:

  1. Lezen
  2. Schrijven
  3. Rekenen
  4. Spelling
  5. Woorden op het werk

Deelnemers kunnen de lessen volgen op twee niveaus: het instroomniveau (op weg naar 1F) en niveau 1F (op weg naar 2F). Een deelnemer die zijn of haar niveau niet weet, kan eerst een instaptoets maken. Na afronding van een module kan de deelnemer een bewijs van deelname downloaden.

In dit promotiefilmpje krijg je een indruk van het programma:

Met of zonder inlog

De programma’s op de WERK-portal.nl zijn zowel zonder als met een inlogaccount gratis te doorlopen. Voordeel van een inlogaccount is onder meer dat de website onthoudt welke programma’s en modules je hebt gevolgd. Je kunt de volgende keer verder waar je gebleven was. In de video op de WERK-portal.nl hoor je meer over de voordelen van een gratis account.