Om mensen te begeleiden naar duurzaam werk wordt door sociaal werkbedrijven steeds vaker praktijkleren in samenwerking met het mbo ingezet. Op die manier krijgen mensen de mogelijkheid tijdens het werk en eventueel gecombineerd met lessen een praktijkverklaring in het mbo, een mbo-certificaat of mbo-diploma te halen. Wat zijn de mogelijkheden van praktijkleren bij SW-bedrijven in samenwerking met het mbo? Dat gaan we verkennen in drie opeenvolgende bijeenkomsten van het Lerend netwerk Praktijkleren in de SW. De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Stroomopwaarts in Vlaardingen op 16 september 2020.

Tijdens de drie bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde als:

  • ontwikkeling van leerlijnen;
  • mogelijkheden voor verschillende doelgroepen;
  • afstemming met het mbo, de gemeente en werkgevers.

Ontwikkeling praktijkleren

Bij Stroomopwaarts hebben ze al ervaring met praktijkleren. Je leert van hun ervaringen en we gaan aan de hand van concrete voorbeelden in op kansen en mogelijkheden voor (door)ontwikkeling van praktijkleren bij werkbedrijven. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals van sociale werkbedrijven en sociale ondernemingen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden die praktijkleren biedt. Het kan gaan om organisaties die al praktijkleren toepassen of erover denken dit te gaan toepassen of uit te breiden.

Aanmelden

De 1e bijeenkomst wordt een webinar op 16 september 2020 van 10 – 12 uur met als inleider Stroomopwaarts in Vlaardingen. De overige bijeenkomsten staan gepland voor 29 oktober en 26 november bij Concern voor Werk in Lelystad en Paswerk in Cruquius (Zuid-Holland). Je kunt je aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen.