Adlasz heeft met financiering van Instituut Gak gedurende twee jaar onderzoek gedaan naar de financiële sturing van de Participatiewet voor wat betreft detacheren. Een van de onderzoeksvragen is wat nu een ‘faire prijs’ voor arbeid is, geredeneerd vanuit de principes en uitgangspunten van de Participatiewet. Hiertoe zijn twee belangrijke kostprijzen nader onderzocht: de kostprijs voor arbeid én de kostprijs voor begeleiding. Voor wat betreft de kostprijs van arbeid is op basis van de opgedane kennis een webbased tool ontwikkeld. In deze een webinar op 17 september nemen Roel Korsmit en Roel van den Bersselaar, partners/oprichters van Adlasz, je mee in de achtergronden, belangrijkste uitgangspunten en het gebruik van de tool. Het onderzoek naar de kostprijs voor begeleiding heeft verrassende inzichten gegeven.

Tijdens het webinar krijg je diverse praktische inzichten en achtergronden in de do’s en don’ts omtrent detacheren en de ‘faire prijs’ voor arbeid. Je krijgt zowel inzicht in de te maken (strategische) keuzes als inzicht in de praktische uitwerking zoals een webbased rekentool. Wanneer is dit webinar interessant voor jou?

  • Je bent op zoek naar een methode om de Wsw-doelgroep en de doelgroep uit de Participatiewet op eenzelfde wijze te benaderen.
  • Je bent bezig of voornemens mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt te detacheren met inzet van het instrument Loonkostensubsidie.
  • Je wilt meer inzicht in de data om meer datagestuurd te werken.
  • Je wilt praktische handvatten omtrent de toepassing van het instrument Loonkostensubsidie bij detacheringen.

Resultaat

Na de workshop heb je inzicht in de financiële sturing van detacheren vanuit de Participatiewet met gebruikmaking van het instrument Loonkostensubsidie. Je bent in staat om je eigen situatie te spiegelen met de vernieuwde inzichten om zo de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

Praktische informatie

Het webinar vindt plaats op 17 september 2020 via Microsoft Teams. De online sessie begint om 10.00 uur en eindigt om 11.00 uur. Wil je je aanmelden voor het webinar? Vul dan het aanmeldformulier in. Hierbij is het ook mogelijk om vooraf al vragen in te dienen. Minimaal een week van tevoren ontvang je een link om deel te nemen, instructie en aanvullende informatie. In de bevestigingsmail sturen wij een link mee naar het boekje met de belangrijkste opbrengsten uit het onderzoek. Via die link kom je ook bij de uitgebreidere whitepapers per thema. De whitepapers geven een diepgaander inzicht in het onderzoek, de onderliggende werkzaamheden en de onderbouwing van de conclusies.