Welke aspecten zijn belangrijk voor arbo en detacheren? Welke consequenties heeft de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op de arbeidsverhoudingen? Wat zijn de nieuwe regels rondom detacheren? Deze vragen worden beantwoord tijdens de bijeenkomst van het kennisplatform detacheren op 2 oktober 2019.

Arbo en detacheren

Tijdens de bijeenkomst staat onder meer het onderwerp arbo en detacheren centraal. Tijdens het kennisplatform van 11 juni 2019 heeft John Jongenelen, geregistreerd ergonoom en veiligheidskundige, dit onderwerp al deskundig ingeleid. 2 oktober gaat hij dieper in op het onderwerp.

Wet arbeidsmarkt in balans

Ook de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt aan bod. Met de invoering van de WAB gaat er een hoop veranderen voor iedere werkgever en werknemer. Het doel van dit wetsvoorstel is om de kloof tussen vast en flex te verkleinen. De WAB heeft ook impact op detacheren. Daarnaast heeft de wet gevolgen voor inleners. Tijdens de bijeenkomst gaat Henriëtte Postma, trainer bij ARTRA, hoofdzakelijk in op aspecten die betrekking hebben op detacheren, zoals: het effect op de kostprijs, uitleg omtrent de verhoging van het tarief en op welke wijze inleners geïnformeerd kunnen worden.

Netwerklunch

De beste manier om op een informele manier aan kennisoverdracht te doen, is samen lunchen. Vooraf zullen we inventariseren welke vraagstukken uit de actualiteit rondom detacheren ingebracht zijn of welke specifieke ontwikkelingen op het gebied van detachering, binnen de eigen organisatie, als voorbeeld kunnen dienen voor een ander.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst van het kennisplatform detacheren wordt gehouden op woensdag 2 oktober 2019 in Utrecht. Je bent welkom vanaf 09.30 uur. Het programma start om 10.00 uur en wordt afgesloten omstreeks 16.30 uur.

Aanmelden

Meld je nu aan door het aanmeldformulier in te vullen. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Minimaal één week voor de bijeenkomst ontvang je een bevestigingsmail met daarin actuele informatie over het programma en de locatie met een routebeschrijving. Je neemt deel aan het volledige programma van 10.00-16.30 uur. Wanneer je je voorafgaand aan de bijeenkomst niet afmeldt of op de dag zelf niet komt, dan brengen wij € 50,- in rekening. Het is wel mogelijk dat er een vervanger in uw plaats komt.

Meer informatie

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Susan van Hoegee, projectleider Cedris.
E: svanhoegee@cedris.nl
T: 06 132 454 38

Arjan van der Borst, projectleider SBCM
E: a.vanderborst@caop.nl
T: 06 20 54 23 58