Op dinsdagmiddag 19 april 2022 organiseert het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid een online bijeenkomst vanuit de Kenniskring Passend werk over sociale coöperaties voor startende ondernemers met een uitkering. Het ontstaan, de principes en de doelstellingen komen aan de orde. Ook zijn er sprekers die hun eigen ervaringen met een sociale coöperatie delen.

Bedrijf binnen een coöperatie

Nederland telt ongeveer 300.000 mensen die langdurig in de bijstand zitten. Voor veel van hen is het moeilijk om passend werk te vinden. Door psychische kwetsbaarheid, lichamelijke beperking, taalachterstand en andere oorzaken komen ze vaak niet verder. In steeds meer gemeenten ontstaan daarom sociale coöperaties: groepjes startende ondernemers met een uitkering, die samen of individueel een bedrijf opzetten. Dat doen ze binnen de structuur van en met de ondersteuning vanuit een coöperatie. Op deze manier kan een groep mensen aan de slag die met de reguliere re-integratie- en ondernemerstrajecten niet voldoende geholpen zijn.

Zelfstandig ontwikkelen

Maar een sociale coöperatie in een gemeente is nog geen vanzelfsprekendheid. Hoe kunnen we de kansen vergroten voor mensen die zich zelfstandig willen ontwikkelen? Welke rol kan de gemeente daarin spelen en wat komt erbij kijken als je zelf het initiatief wilt nemen voor een sociale coöperatie? In de online bijeenkomst krijg je alle ins en outs van een sociale coöperatie te horen.

Praktische informatie

Deze bijeenkomst van de Kenniskring Passend werk wordt gegeven door Jessica de Ruijter, mede-initiatiefnemer van het Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemerschap (LaNSCO)

Datum: dinsdag 19 april 2022
Tijd: 14.00 – 15.30 uur

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier.