Hoe stimuleer je maatschappelijk verantwoord ondernemen via regionale platforms in je regio? Daar spraken Roel Beugels (R2M), Daisy Smeets en Rutger Thijssen (WSP Parkstad) over tijdens het kennisplatform werkgeversdienstverlening op 7 oktober 2020. Het is voor veel bedrijven lastig om bedrijvennetwerken te realiseren, aan te sluiten bij stakeholders en duurzaam te investeren in samenwerkingsverbanden en sociale innovaties. Daarom werd er ingezoomd op het succesvolle regionaal (publiek-private) ondernemersnetwerk in Limburg en Brabant.

Sprincplank

Speciale aandacht was er voor SprincPlank, een initiatief van Stichting Sprinc, gemeente Heerlen en WSP Parkstad. SprincPlank heeft in 2020 de Cedris Waarderingsprijs gewonnen en is een prachtig voorbeeld van hoe een project in de praktijk succesvol kan zijn, dankzij het investeren in medewerkers en samenwerking in de keten. In de gesprekken tijdens de deelsessies is veelvuldig ingegaan op de inzet van praktijkleren en hoe de praktijkleerroute en traineeship van meerwaarde kunnen zijn voor medewerker en werkgever.

Veerkracht-model

AmbassadorWise adviseert en ondersteunt bestuurders en programmamanagers in het toekomstbestendig maken en houden van de organisatie met de kracht van ambassadeurs. Op basis van meer dan 10 jaar ervaring is een vernieuwende aanpak ontwikkeld: het Veerkracht-model. Geanne van Arkel (AmbassadorWise) lichtte de basisprincipes van het ambassadeurschap en het Veerkracht-model toe. Deelnemers kregen op die manier inzicht in hoe zij ambassadeurskracht (sociale innovatiekracht) zowel binnen als buiten de organisatie kunnen inzetten.

IChair

Het kennisplatform werkgeversdienstverlening vond voor het eerst online plaats via het netwerkplatform iChair. Zowel deelnemers als sprekers konden vooraf een account aanmaken en alvast ‘rondkijken’ op het platform. De twee sessies waren klaargezet, voorzien van een inleiding over de workshops en sprekers.