De arbeidsmarkt is volop in beweging. Om mee te bewegen met de veranderingen op de arbeidsmarkt is ontwikkeling van medewerkers belangrijk. Het A&O fonds Gemeenten start daarom met behulp van de subsidieregeling NL leert door het project Update! Het doel van het project is om medewerkers met (v)mbo-niveau bij gemeenten en gemeentelijke werkbedrijven extra te ondersteunen bij hun ontwikkeling, door middel van activiteiten zoals ontwikkeladvies, begeleiding, scholing en EVC. Voor deze activiteiten worden geschikte leveranciers gezocht.

Project Update! wordt ingezet voor medewerkers met een (v)mbo werk- en denkniveau, werkzaam in de binnen- en of buitendienst van gemeenten zoals: burgerzaken, administratieve en secretariële functies bij P&O, sociaal domein, financiën, buitendienst en bodes. Het project heeft een looptijd tot 19 september 2022.

De activiteiten voor medewerkers worden aangeboden via verschillende trajecten:

  • Via individuele gemeente
  • Via netwerken van gemeenten, zoals mobiliteitsnetwerken
  • Via Allesuitjezelf.nl: een platform van A&O fonds Gemeenten
  • Via maatwerktrajecten

Aanbod en activiteiten Update!

Het aanbod dat Update! biedt is interessant voor organisaties. Dat bleek uit een presentatie van het A&O fonds Gemeenten aan de klankbordgroep hoofden P&O van Cedris. Het A&O fonds Gemeenten gaat graag met geïnteresseerden van gemeenten en SW-bedrijven in gesprek over de mogelijkheden en activiteiten die Update! biedt voor medewerkers. Het aanbod kan bijvoorbeeld ook interessant zijn voor de doorontwikkeling van werk(bege)leiders.

In het kort de bevindingen op een rij:

  • De looptijd voor het aanvragen van de subsidie is met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2021 tot en met 19 september 2022.
  • Aanvraag kan alleen voor gemeentelijke werknemers: werknemers die vallen onder de cao Gemeenten, cao SGO of de cao SW.
  • Er is een totaal bedrag beschikbaar, waarvoor geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt en op is op.
  • Per activiteit is er een vast bedrag per persoon beschikbaar. Dit dekt alleen opleidingskosten.
  • Cofinanciering van de organisatie is geen vereiste.

Meer informatie over Update!

Meer informatie over het project Update! vind je in de flyer van het A&O fonds gemeenten.

Meer weten over de ontwikkelmogelijkheden die Update! biedt? Neem dan rechtstreeks contact op met A&O fonds Gemeenten: Lena Tiemersma, lena.tiemersma@aeno.nl of 06 58834167 en Marieke de Feyter, marieke.defeyter@aeno.nl of 06 58834249.