In de festival-app van SBCM kunnen medewerkers op een leuke en laagdrempelige manier iets leren over verschillende onderwerpen. De festival-app is onderdeel van het Sterk aan het Werk festival dat SBCM van 10 t/m 14 oktober 2022 organiseerde voor SW- en participatiewetmedewerkers. De app blijft ook na deze week voor iedereen gratis beschikbaar!

Activiteiten op 5 thema’s

Medewerkers kunnen de festival-app gebruiken op hun smartphone, tablet en pc. In de webapp staan vijf thema’s centraal: Digitale vaardigheden, Taal & Cultuur, Gezond & Veilig werken, Geld & Rekenen en Prettig Samenwerken. Binnen deze thema’s kunnen medewerkers aan de slag gaan met korte activiteiten van maximaal tien minuten, bijvoorbeeld in de vorm van een mini quiz, dialoogspel of memory spel.

Het is niet nodig om een inlogaccount aan te maken, maar het voordeel is wel dat de voortgang dan onthouden wordt door middel van muntjes. Per afgeronde activiteit verdient een medewerker één muntje. In de app is ook een bewijs van deelname te downloaden waarop staat welke afgerond zijn. Bij meer dan tien muntjes kunnen medewerkers deze tot 1 november 2022 via de app indienen en zo kans maken op een kleine prijs.

Werk-portal.nl

Voor medewerkers die nog meer willen leren, verwijst de app naar de uitgebreidere online leerprogramma’s op de (gratis) WERK-portal.nl. Met een inlogaccount van de WERK-portal.nl kunnen medewerkers inloggen op de festival-app en andersom.

Meer informatie

In dit overzicht staat per thema welke activiteiten medewerkers kunnen doen. Daarnaast is er voor gebruikers een ‘festival-ticket” met een korte instructie hoe zij de app kunnen gebruiken. Bekijk onderstaande video om een indruk te krijgen van de app. Meer informatie over het festival is te lezen op de SBCM site.