Op 26 maart 2019 woonden ongeveer 50 jobcoaches de bijeenkomst van de kenniskring jobcoaching bij. Zij volgden workshops over duurzaam matchen en over regelingen en voorzieningen voor de doelgroep banenafspraak.

Breed offensief

De middag startte met een toelichting vanuit Cedris op het breed offensief, dat het kabinet is gestart om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Vervolgens gingen de deelnemers in twee groepen uit elkaar om zich door twee ervaren trainers te laten bijpraten over duurzaam matchen en regelingen en voorzieningen.

Regelingen en voorzieningen

Marjolijn Berend, landelijk adviseur werkgeversdiensten van het UWV, informeerde de deelnemers tijdens de workshop Regelingen en voorzieningen over de middelen die je kunt inzetten voor kandidaten uit de doelgroep banenafspraak. De basis voor deze workshop vormde het door SBCM en Cedris uitgegeven Spoorboekje voor werkgevers. Berend wist de deelnemers op een heldere manier uitleg te geven over de wijze waarop je middelen kunt inzetten en in welke situaties deze van toepassing zijn.

Duurzame match

Hans van Eijk, trainer van Combo Emonomy, gaf tijdens de workshop De duurzame match antwoord op de vraag hoe je als jobcoach zorgt dat je invloed uitoefent op een match. Ook als je niet zelf aan het stuur zit. De kwaliteit van de match is namelijk een cruciale slaagfactor (of faalfactor!) voor een duurzame plaatsing. Tijdens de workshop mochten de deelnemers aan de slag met een zoekprofiel en een baananalyse, deze keer niet voor een kandidaat, maar vanuit eigen perspectief. De deelnemers verlieten de workshop met concrete tools waarmee ze inzicht krijgen in de mate waarin de kandidaat en de baan matchen.

De volgende bijeenkomst van de kenniskring staat gepland op 4 juni. Reserveer deze datum alvast in jouw agenda. Het programma wordt spoedig bekendgemaakt.

Over de kenniskring jobcoaching

Cedris en SBCM startten de kenniskring jobcoaching in 2017. Op alle bijeenkomsten waren jobcoaches aanwezig van publieke en private organisaties, zoals SW-bedrijven en jobcoachorganisaties. Lees hieronder de verslagen van eerdere bijeenkomsten:

Meer informatie

Heb je vragen over de kenniskring jobcoaching of over de bijeenkomst? Neem dan contact op met:

Miranda Grootscholte, projectleider SBCM
T: 06 23 20 29 94
E: m.grootscholte@caop.nl

of Susan van Hoegee, projectleider Cedris
T: 06 13 24 54 38
E: svanhoegee@cedris.nl