Wist jij dat gebarentaal niet alleen voor dove en slechthorende mensen belangrijk is, maar voor meerdere doelgroepen zoals mensen met autisme of het syndroom van down? Door (ondersteunende) gebaren toe te passen wordt de communicatie sterk verbeterd. Dit zorgt voor een prettige werksfeer, veilige werksituaties en efficiënter werken. Mensen worden hierdoor gestimuleerd in hun ontwikkeling, integreren makkelijker op de werkvloer en hebben meer kans op een detachering. Daarom lanceert het Kenniscentrum eind april een e-learning over (het nut van) gebarentaal op de werkvloer.

Workshop

Als verdieping op de nieuwe e-learning organiseert het Kenniscentrum op donderdag 20 mei van 10.00 tot 11.00 uur een online workshop. Wat is haalbaar op de werkvloer en in hoeverre kun je de omgeving gebarenvaardig maken? Wanneer zet je wel en wanneer geen tolk in? Wat is nuttig en wat is nodig? Naast het stellen van aanvullende vragen, kunnen ook allerlei gebaren genoteerd en besproken worden die direct gebruikt kunnen worden en die niet in de e-learning staan.

De workshop wordt gegeven door Nienke Fluitsman, expert op dit onderwerp en betrokken bij de totstandkoming van de e-learning. Voorafgaande aan deze workshop vragen we je de (gratis) e-learning te doorlopen. De e-learning duurt ongeveer een uur. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Dus meld je snel aan.

Lees hier meer over dit onderwerp in de volgende artikelen: