Meer dan 200 mensen bezochten op 13 juni het congres EXpertise INclusief van Cedris en SBCM. Samen dachten zij na over de kennis en expertise die nodig is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar werk te begeleiden.

Waarde van werk

Frank Kalshoven, directeur bij de Argumentenfabriek, opende het congres met een lezing over de waarde van werk. ‘Werk mag best wat kosten. Daar wordt de samenleving als geheel welvarender van’, zei hij. Ook besprak hij een strategie om te komen tot een werkende arbeidsmarkt voor iedereen.

Daarna volgde Annemarie van Gaal, bestuurslid bij Start Foundation. Zij besprak een aantal goede voorbeelden uit de praktijk, zoals open hiring. Volgens dat principe hoeven mensen geen cv’s op te sturen en niet te solliciteren. Ze schrijven zich simpelweg in voor een functie en mogen laten zien wat ze kunnen.

Workshops

Na het plenaire gedeelte namen de bezoekers deel aan verschillende workshops. Zo gaf Frank Kalshoven een workshop over uitdagingen op en rond de Nederlandse arbeidsmarkt. De workshop van de sociale onderneming Onbeperkt aan de slag ging in op de inclusieve expertise van de doelgroep zelf. Andere onderwerpen die in de workshops aan bod kwamen waren Open hiring, Simpel switchen en Stigma’s rondom psychische kwetsbaarheid.

Vlafeest

Het congres werd lachend afgesloten met de voorstelling VLAFEEST van cabaretier Fabian Franciscus. Hij vertelde op humoristische wijze over zijn autisme en hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij.

Bekijk hier het filmverslag van het congres: