Als werkgever kom je soms in aanraking met de gevolgen van schulden bij je werknemers. Denk aan loonbeslagen, medewerkers die om voorschotten vragen en uitval door de financiële stress. Heeft jouw organisatie veel medewerkers met schulden en willen jullie in het kader van goed werkgeverschap hier (meer) aandacht aan geven, maar weten jullie nog niet goed hoe? Meld je dan aan voor het leernetwerk Schuldenproblematiek op de werkvloer van de Hogeschool Utrecht (HU). Samen met andere bedrijven en onderzoekers van de HU ga je aan de slag met manieren om schulden van werknemers te signaleren en bespreekbaar te maken.

Over het project Schulden in bedrijf

Het leernetwerk is onderdeel van het project Schulden in bedrijf is een vervolg op de (gratis) e-learning Schuldenproblematiek die de HU in samenwerking met het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid heeft ontwikkeld. Het project wordt gefinancierd door Instituut Gak en heeft een looptijd van één jaar.

Aan het eind van het project worden alle inzichten en materialen verzameld en anoniem beschikbaar gesteld voor alle werkgevers in Nederland die zich bezighouden met deze thematiek.

Praktische informatie en aanmelden

Heb je nog vragen over het project Schulden in bedrijf of wil je je direct aanmelden voor het leernetwerk? Stuur in beide gevallen een mail naar Anne-Ruth van Leeuwen: anne-ruth.vanleeuwen@hu.nl

Lees meer op de website van Hogeschool Utrecht.