Transitions is het thema van de internationale conferentie die op 28 en 29 mei 2019 plaatsvindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De conferentie wordt gezamenlijk georganiseerd door de European Union of Supported Employment (EUSE) en NVS Support. Behalve aandacht voor het 25-jarig bestaan van Supported Employment is de bijeenkomst gericht op de toekomst, om nog meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk te begeleiden.

Het is 25 jaar geleden dat Supported Employment in Europa geïntroduceerd werd. Een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft sindsdien dankzij die aanpak de succesvolle transitie naar betaald werk gemaakt. Ook voor de toekomst zijn er genoeg uitdagingen. En zijn vier programmalijnen te volgen op deze conferentie, met in totaal meer dan 100 inspirerende workshops:

  • Beleidsvorming en strategisch sturen op resultaten, zowel op nationaal als internationaal niveau.
  • Het leveren van ondersteuning en kwaliteit: Wat werkt? Deze programmalijn gaat over innovatie en kwaliteitsmetingen binnen Supported Employment.
  • Transities in loopbaan en praktijken van Supported Employment. Actuele innovaties en goede praktijkervaringen komen hier aan bod.
  • Een digitale toekomst voor ondersteunde werkgelegenheid: Hoe kunnen werkzoekenden, werknemers en jobcoaches profiteren van nieuwe technologieën?

Meer informatie en aanmelden

De conferentie is bedoeld voor jobcoaches, managers, beleidsmakers, onderzoekers en bestuurders. Er is ruimte voor ongeveer 700 deelnemers uit meer dan 40 landen. Lucille Werner is een van de moderators op deze dag. Een mooie gelegenheid om internationaal te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Aanmelden kan op de website van de conferentie.