Op de WERK-portal.nl is een nieuwe gratis e-learning te vinden: Geef KLEUR aan je WERK. In deze e-learning ontdekken medewerkers hoe zij met (meer) plezier aan het werk blijven. In deze e-learning staan de drie belangrijke pijlers van het duurzame inzetbaarheidsprogramma ‘Samen aan de bal’ centraal: Groei, Gezondheid en Plezier. Als je voldoende aandacht besteedt aan deze drie pijlers vergroot je de kans dat je vitaal en met plezier aan het werk blijft. Dit vraagt iets van werkgever en werknemer. In deze e-learning ontdekken medewerkers wat zij zelf kunnen doen om met (meer) plezier aan het werk te blijven.

Laagdrempelige vitaliteitsscan

Een onderdeel van de e-learning is een laagdrempelige (vitaliteits)scan waarmee werknemers inzicht krijgen in hoe zij ervoor staan binnen de drie pijlers. Daarnaast komen ze er met de scan achter wat ze zelf nog kunnen doen om vitaal en met plezier aan het werk te blijven.

De scan wordt ook als los instrument aangeboden op de WERK-portal.nl. Van de vitaliteitsscan is ook een papieren versie beschikbaar. Bij de e-learning en de losse vitaliteitsscan is een korte handreiking beschikbaar voor begeleiders. De e-learning en vitaliteitsscan voldoen aan de digitoegangelijkheidseisen en is daarmee toegankelijk voor slechtzienden en slechthorenden.

Inhoud en vorm ontwikkeld met sociale werkbedrijven

Diverse sociale werkbedrijven hebben meegedacht over de inhoud en vorm van deze e-learning en vitaliteitsscan. Ook hebben vier medewerkers van WerkSaam en een medewerker van Senzer meegewerkt aan video’s die te zien zijn in de e-learning. De e-learning en vitaliteitsscan zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Bekijk onderstaande promovideo voor een indruk van de e-learning. Of ga direct naar de e-learning Geef KLEUR aan je WERK en/of de losse vitaliteitsscan op de WERK-portal.nl