Vorig jaar is de Inspiratiegroep DiversWerk vol energie van start gegaan. In deze groep gaan professionals in de sociale werkgelegenheid op zoek naar manieren, voorbeelden en andere inspiratie om meer diversiteit in het werkaanbod binnen de werkbedrijven te creëren. Via de website DiversWerk vind je alles wat tot nu toe is opgehaald, gedeeld én geleerd over het creëren van werksoorten. Er is nog veel meer te verkennen en te leren. Daarom gaat DiversWerk ook in 2021 door. Doe je (weer) mee?

Wat is en doet de inspiratiegroep DiverSWerk?

In de Inspiratiegroep DiverSWerk gaan professionals in de sociale werkgelegenheid op zoek naar manieren om nieuw, passend en afwisselend werk te creëren. Zodat medewerkers zo goed mogelijk én met plezier werken en groeien. Voorop staat: leren van en met elkaar. Iedereen die een warm hart voor de sociale werkgelegenheid heeft en geïnteresseerd is in het vraagstuk, is welkom aan te sluiten. Gedurende het jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals het verzamelen en verdiepen van goede voorbeelden en praktijkverhalen. Je kunt zelf – en per activiteit – bepalen of je bijvoorbeeld actief meedoet met de voorbereiding, alleen deelneemt aan een (online) seminar of enkel updates en inspiratie in je mailbox ontvangt.

Terugblik in 2020

Een 20-tal sociale werkbedrijven doet al mee met DiversWerk. Via de website DiversWerk zie je wat de inspiratiegroep afgelopen jaar allemaal heeft verzameld. Je leest bijvoorbeeld hoe IBN een snelle switch heeft gemaakt van de productie van automatten naar mondkapjes en beschermschorten, en over het Werkatelier van Werksaam Hoorn. Of bekijk wat je kunt leren van de Zweedse aanpak en kijk het seminar met Samhall terug.

DiverSWerk gaat door, doe mee

Er valt nog veel meer te verkennen en te leren over de manieren waarop we in de sociale werkgelegenheid voor een meer divers werkaanbod kunnen zorgen. De inspiratiegroep gaat daarom ook in 2021 door. Het aantal deelthema’s dat de groep gaat verkennen wordt uitgebreid. Zo gaan we bijvoorbeeld op zoek naar de kansen die de circulaire economie biedt. Wil je niets missen en doe je nog niet mee? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@inclusiefwerkt.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Diana Lettink (d.lettink@caop.nl | 06 22095634).