Met uitspraken als ‘verhelderend’, ‘inspirerend’ en ‘fijne samenwerking’ werd de eerste bijeenkomst van het lerend netwerk praktijkleren in de SW-sector op 16 september jl. afgesloten. Tijdens dit webinar kregen de deelnemers eerst een overzicht van alle vormen van praktijkleren. Daarna hoorden ze meer over praktijkleren met de praktijkverklaring.

Praktijkcasus Stroomopwaarts

De praktijkcasus bij Stroomopwaarts, het werkleerbedrijf in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, gaf de deelnemers inzicht in de aspecten die belangrijk zijn om van praktijkleren met de praktijkverklaring een succes te maken. Samenwerking tussen gemeente, UWV, onderwijs en werkgevers is daarbij de basis. Samen werken aan een inclusieve arbeidsregio. Dat daarbij niet alles direct loopt zoals je graag zou willen, was ook duidelijk. Daarnaast zorgde het coronavirus ook voor de nodige vertraging. Ondanks dat kent Stroomopwaarts inmiddels zogenoemde leerlijnen voor Horeca, Zorg en dienstverlening, Groen, Metaal en Techniek, Food, Logistiek en Bouw. Daarmee worden kandidaten in gemiddeld 3 maanden opgeleid om bij een werkgever in te stromen. Soms vindt de opleiding zelfs al plaats bij een werkgever. Meer informatie is terug te vinden in inleidende presentatie en de presentatie van Stroomopwaarts.

Meer informatie

De volgende bijeenkomst van het lerend netwerk praktijkleren in de SW-sector is op 29 oktober 2020. Deze bijeenkomst is samenwerking met Concern voor Werk. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Heb je vragen over het lerend netwerk praktijkleren of over de bijeenkomsten? Neem dan contact op met:

Arjan van der Borst, projectleider SBCM
E: a.vanderborst@caop.nl
T: 06 20 54 23 58

Margreet Mook, projectleider Cedris.
E: mmook@cedris.nl
T: 06 12 64 71 24