Meer dan 200 professionals die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar en op het werk, kwamen op 24 januari naar het congres De Professional Centraal van SBCM en Cedris. ‘Vooral de ontmoeting met andere professionals en de gesprekjes die je met iedereen voert, zijn waardevol aan het congres’, aldus een van de deelnemers. ‘Ze bieden nieuwe inspiratie voor ons eigen werk.’

Lancering WERK-portal.nl

Het congres startte met een kort vraaggesprek met Jan-Jaap de Haan, directeur Cedris en Josje Lesterhuis, fondsmanager SBCM. Zij stipten kort actuele ontwikkelingen in de sector aan, zoals het Breed Offensief en activiteiten die SBCM en Cedris het komende jaar voor professionals organiseren. Daarnaast lanceerden ze officieel de vernieuwde en vanaf nu gratis beschikbare WERK-portal.nl.

Daarna ging Hans Bosselaar dieper in op zijn onderzoek naar professionals die succesvol mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Wat is hun geheim? Sleutelwoorden hierin zijn: netwerken en af en toe buiten de lijntjes kleuren.

Vakinhoudelijke verdieping

Het grootste deel van het congres was er ruimte voor vakinhoudelijke verdieping via een groot aantal workshops en presentaties. Een greep uit het aanbod: cultuurverschillen op de werkvloer, signaleren van een licht verstandelijke beperking, openheid (of niet) over psychische aandoeningen, en de meerwaarde van de samenwerking tussen ROC en SW.

Meer informatie

In het online magazine, leest u uitgebreider over een aantal van de inhoudelijke sessies van de dag. Alle aanwezigen kregen ook een inspiratieboekje.

Bekijk de video van het congres.