Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Deze uitspraak is de inspiratie voor het congres ‘De Kracht van Samen’ dat Cedris en SBCM organiseren op 9 juni 2022 in Agora Lelystad. Tijdens dit congres gaan we samen op zoek naar waar die kracht van samenwerking precies zit. Wat betekent samenwerken voor de inclusieve arbeidsmarkt? Hoe geef je een goede samenwerking vorm? En welke inspirerende voorbeelden van samenwerkingen zijn er eigenlijk? Daarover hoor je meer op 9 juni. Meld je hier aan!

Voor een succesvolle samenwerking is het nodig dat je elkaar kent, vertrouwen hebt in elkaar en oog hebt voor elkaars belangen. En natuurlijk dat je ook samen wil werken aan een doel. En juist daar hebben we met elkaar goud in handen. Iedereen onderschrijft het belang van de inclusieve arbeidsmarkt. Des te meer nu er zo’n grote mismatch is op de arbeidsmarkt dat er nog een miljoen mensen langs de kant staan. Door slimmer samen te werken halen we de arbeidsmarkt van het slot en geven we meer mensen de kans hun talenten in te zetten.

De kracht van gedeelde waarden

Matthijs van Dijk, oprichter van design- en innovatiebureau Reframing Studio, vertelt over het belang van gedeelde waarden in samenwerking. En hoe je door anders te kijken naar vraagstukken in de samenleving tot een gemeenschappelijke opgave kan komen met verschillende partners (die je misschien nooit had verwacht). Hoe ontdek je die gedeelde waarden? En hoe vertaal je die naar de praktijk? In zijn presentatie neemt Matthijs ons mee in een nieuwe visie op samenwerking!

Samenwerken in de praktijk

Sharon Smit, oprichter van adviesbureau Succesvolle Samenwerking, neemt ons mee in de succesfactoren van een goede samenwerking. Waar moet zo’n samenwerking aan voldoen? Hoe begin je eraan en hoe bouw je het op? En misschien wel net zo belangrijk: hoe los je het op als een samenwerking even niet zo lekker loopt? Aan de hand van inzichten in de praktijk helpt ze ons op weg om zelf ook betere samenwerkingen te organiseren.

Zelf aan de slag

Onder de enthousiasmerende begeleiding van dagvoorzitter Funda Müjde gaan we op onderzoek uit naar de kansen en valkuilen van samen. In workshops ontdek je creatieve voorbeelden van bedrijven die samen nog meer het verschil hebben gemaakt en leer jij hoe je deze voorbeelden ook in de praktijk kunt brengen. Graag zien we jou op 9 juni in Agora Lelystad!