Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen staan centraal op de 4de editie van WEST4WORK, het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres in West-Vlaanderen. Het congres vindt plaats op 4 november in Kortrijk.

Tien organisaties hebben hun krachten gebundeld en een boeiend programma samengesteld met ruim 50 sprekers. Op de innovatieplaza kun je inclusieve technologieën ontdekken en beleven. En tijdens WEST4afterWORK kun je naar hartenlust netwerken met alle belangrijke actoren van de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

Werkvloerverbeteringen

Een van de sprekers op WEST4WORK is Leendert Bos, kwartiermaker bij Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT). Hij bespreekt hoe bestaande en nieuwe technologische kennis gericht kan worden ingezet om tot nieuwe werkvloerverbeteringen te komen. Immers, door onderzoek en technologie in te zetten kunnen we talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen en moeilijk werk werkbaar maken. Dit biedt mogelijkheden voor werkgevers die op zoek zijn naar gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. En zo krijgen ook alle talenten de mogelijkheid om aan de slag te gaan en neemt de participatiegraad toe.

De gebrachte cases die KIT inbrengt tonen aan hoe onderzoek en technologie bijdragen aan de ontwikkeling van kant en klare ‘tools’ die de arbeidsmarkt toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Meer informatie

Het West4Work arbeidsmarktcongres vindt op 4 november van 14.30 tot 22.00 uur plaats in Kortrijk in België. Bekijk het volledige programma en meld je gratis aan