Praktijkleren met de praktijkverklaring is voor veel werkzoekenden en medewerkers de manier om de in de praktijk geleerde werkzaamheden inzichtelijk te maken. Doordat de praktijkverklaring in mbo-taal is opgesteld wordt deze herkend door zowel bedrijven, brancheorganisaties en mbo-instellingen en biedt deze meerwaarde op de arbeidsmarkt. Hoe dit werkt in een arbeidsmarktregio en welke rol praktijkleren kan spelen bij kortdurende bij- en omscholing via praktijkleren mbo hoor je in het webinar op 1 april 2021.

Tijdens het webinar wordt ook stilgestaan bij de extra gelden die beschikbaar zijn voor regionale mobiliteitsteams en kortdurende bij- en omscholing via praktijkleren mbo. Femmia Haverkamp, voormalig projectleider praktijkleren regio Groningen, en Ernst Ottens, directeur Werkplein Ability, nemen je mee in de praktijk van de arbeidsmarktregio in Groningen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de opgezette samenwerking tussen de vele partijen, het proces van praktijkleren, de inclusieve adviesfunctie, de begeleiding en daarbij gebruikte documenten.

Nicole Pietersen en Marjolein Berends van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzorgen het laatste onderdeel van het webinar. Zij bespreken de regionale mobiliteitsteams en de inzet van praktijkleren voor kortdurende bij- en omscholing.

Aanmelden

Het webinar vindt plaats op 1 april 2021 van 10.30 tot 12.00 uur. Schrijf je snel in.