Sociale wijkondernemingen, buurtbedrijven en sociale coöperaties zijn vaak diepgeworteld in hun wijk en weten zo kwetsbare doelgroepen te bereiken. Ze leveren een positieve bijdrage aan complexe vraagstukken als armoede, eenzaamheid en inclusie. Kenmerkend voor hun werkwijze is dat ze ondernemend zijn. Wat doen deze ondernemers anders dan welzijnsorganisaties en werkbedrijven? Hoe kun je als gemeente sociaal ondernemen stimuleren? Wat mag je als gemeente van sociaal ondernemers verwachten?

De Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Zin in de Wijk (Wageningen University & Research en gemeente Arnhem) organiseren hierover een bijeenkomst met de volgende sprekers:

  • LANSCO (Landelijk Netwerk voor Sociaal Coöperatief Ondernemerschap) en de gemeente Hardenberg vertellen over de sociale coöperatie die ze onlangs samen hebben opgezet. Deze biedt inwoners de kans om met behoud van uitkering te ondernemen.
  • Het BuurtGroenBedrijf uit Arnhem legt uit hoe zij als sociale onderneming samen met de gemeente en een commercieel groenbedrijf (SIGHT Landscaping) hun wijk met bewoners vergroenen.
  • De gemeente Haarlem vertelt over hun actieprogramma impact ondernemen. Hoe is dit programma tot stand gekomen en wat levert het op voor gemeente en sociaal ondernemers?

Plaats en locatie

Dinsdagmiddag 28 juni 2022 van 14:30 tot 17:00 uur
Locatie: Stadhuis Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem

Voor wie?

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor onder andere sociale wijkondernemingen, wijkinitiatieven, wijkbedrijven en bestuursadviseurs en wijkmanagers van gemeentes.

Praat mee, deel ervaringen en leer van andere initiatieven. Meld je aan via: Samen impact maken | LA GLD (leefbaarheidsalliantie.nl. Deelname is gratis.